In mijn onderzoek naar een zitobject ben ik erachter gekomen dat stilzitten helemaal niet zo goed voor ons is, want wij verliezen er een bepaald soort energie mee die wij door bewegen juist krijgen.

 

Voor kinderen of volwassenen met ADHD is dit al helemaal erg lastig. Dit ervaar ik zelf als persoon met ADHD. Heerlijk als je op jouw stoel zit om dan te wiebelen met jouw benen of benen of  jouw billen. Na het bezoeken van een OBS school en daar kinderen geobserveerd te hebben, besloot ik een zitobject te ontwikkelen waar je juist op mag bewegen. Een houten stoel waar je in de klas niet stil op hoeft te zitten.

 

 Kinderen met ADHD zitten vaak onderuit gezakt of zijn heel actief met de benen. Daarom is de stoel gemaakt in een hoek van 65 graden. Hierdoor zit je toch recht, maar heb je het gevoel dat je onderuitgezakt zit, omdat je verder naar achter kan lenen. 

Het zitvlak is in een ronde vorm. Deze kan een beweging maken van links naar rechts, waardoor je kan wiebelen met jouw billen en dan vanzelf naar links of rechts beweegt.